Monday, July 8, 2013

Põmaki!

Tunne on kehv, kuid muidu on mega!

Täna hommikul kell 10.17 oli mul siiamaani üks elu tähtsamaid starte - MM-i sprindi kvalifikatsioon. Paar eelnevat päeva olin väga närvis. Kõik kaardid olid ju ühel distantsil, kuld või muld. Olukorda ei teinud kergemaks ka enesetunne trennides. Eile tahtsin joosta pool-kõvalt Kajaanis eelmise aasta NORT-i sprindi finaali rada. 8 punkti oli okei ja siis sain labidaga pähe. Ei jõudnud joosta. Sörkisin ikkagi mõttetegevuse arendamiseks raja lõpuni. Ei oskagi nüüd öelda, mis keeras viimasel nädalal asja peapeale. Nimelt eelmisel pühapäeval oli kõik okei, esmaspäeval jooksin 80min rahulikult, enesetunne ja pulss ei olnud küll need mis nädal varem, kuid kõik oli normis. Teisipäeval puhkasin ja kolmapäeval trennis oli meeletult raske ning pulss oli kõrgel nagu jänesel, just kiiremini joostes. Eile soojendust tehes oli rahulikult joostes pulss suhteliselt hea.

Igatahes. Täna enne kvalifikatsiooni sooja tehes ei suutnud üldse kiirendusi teha. Lihtsalt äärmiselt raske oli. Valmistasin ennast vaimselt juba hambad ristis pingutamiseks ette.

Jooksust endast:

Sain hea stardi ning koheselt leidsin stardikolmnurga kaardilt. Sellest ka parim vaheaeg esimesse punkti. Edasi kuni 7 punktini läks okeilt, jõudu veel oli. Ainult 5. joostes sattusin hämmingusse hetkeks, kui nägin endal teel ees aeda, mida kaardilt ei olnud alguses leidnud, kaotasin sellega 3sek.
7. punktist alates läks kangutamiseks ning olin täiesti tühi ja see väljendub ka vaheaegades: http://online.woc2013.fi/tulokset/fi/2013_woc_sprint/kilpailijat/283/1/ <----- seal Tilanne rastilla all on koguaeg, üldkoht ja kaotus hetke liidrile. Rastiväli näitab etapiaega, kaotus etapi parimale ja etapi kohta.
Tehnilisest poolest nii palju, et tegin ühe konkreetse vea lõpus 20. punkti, u 6 sek, kuid muidu midagi erilist ei juhtunud. Mõnes kohas kaotasin järje ära ja võtsin hoogu vähe alla. Kokku jäi tehniliselt varu 15 sek, mis poleks väga midagi muutnud.

OLEN ENDA ESIMESEL MM-il SPRINDI FINAALIS!
Enesega päris rahul, nüüd saab pingevabalt finaali joosta ja endast parim välja pigistada. Vast läheb raskusetunne ka üle.

Õhtul kell 17.50 saab vaadata naiste võistlust YLE 2 kanalilt ning meeste võistlust alates 19.15-st. Kui telekas YLE 2-te ei mängi, siis saab vaadata arvutis Rootsi ülekannet: http://www.svtplay.se/video/1332389/orientering-vm
Minu start peaks olema 19.36-19.38. Täpselt veel ei tea. Pöidlad pihku!

Aktiivset ellusuhtumist!

No comments:

Post a Comment